Begagnade skrivbord för det moderna kontoret

Handla begagnade skrivbord.
Ett skrivbord ska kunna erbjuda en bra och ergonomisk arbetsplats för dagens moderna skrivbordsjobb. Det ska finnas plats för dator och bildskärmar och kanske även skrivare, telefon och pappershantering. I Stockholm med omnejd så finns det ett stort utbud av affärer som säljer skrivbord, nya såväl som begagnade.

Begagnade skrivbord

Varierad arbetsställning

Det har på senare år uppmärksammats att en varierad arbetsställning är viktigt för att må bra i kroppen och förhindra arbetsskador. Att kunna höja och sänka skrivbordet är ett enkelt sätt för at kunna variera sig. Det är viktigt att skrivbordet är utformat så att det är enkelt att trycka på knappen och höja upp sitt skrivbord när det är dags. Till exempel så är det bra om det inte finns några sladdar eller kontakter som är i vägen, och att alla komponenter på skrivbordet sitter fast ordentligt. Ett alternativ till en snabbt alternerande arbetsposition, är att ha tillgång till flera skrivbord av olika höjd. Man kan till exempel byta skrivbord med en kollega.

Höj- och sänkbara skrivbord

Höj- och sänkbara skrivbord är eldrivna och kopplas in med en sladd i väggen. Motorn som höjer och sänker bordet är kraftig nog för att orka lyfta upp skrivbordet. Ett eldrivet skrivbord är en rejäl investering, men köper man ett begagnat skrivbord så kan man hitta ett sådant för runt 3000, till exempel på denna butik i Solna utanför Stockholm. Förutom eldrivna skrivbord så kan man ibland hitta äldre höj-och sänkbara modeller som pumpas upp med foten eller på annat sätt kan justeras på ett enkelt sätt till rätt höjd.

Begagnade skrivbord

Det finns ett stort utbud av begagnade skrivbord på ett antal affärer som saluför begagnade kontorsmöbler i Stockholm. Skrivbord i trä, med metallben, raka, svängda, hörnskrivbord och elbord. Även fällbara skrivbord för den som behöver stuva undan möblerna med jämna mellanrum. Fördelen med att köpa begagnat är att man kan få ett mycket bättre pris. Om man letar efter ett bord som passar in i arkitekturen, till exempel om den är från en särskild epok, så är secondhandmarknaden rätt plats att leta på. Det finns mängder av fina vintage-kontorsmöbler att köpa. Man kan också hitta högkvalitativa skrivbord till exempel från Kinnarps till ett bra pris.